Monumentaal Vastgoed

Als woonhuis

Ten eerste: Haal er uw voordeel uit! U heeft (ver)bouw plannen, maar u woont in een (Rijks)monument. Laat u dan vooral niet afschrikken door de plichten en procedures, maar kijk vooral naar de voordelen en meerwaarde die cultureel erfgoed kan hebben. Wij geven u graag advies.

Als beleggingsobject

Cultureel erfgoed heeft meer te bieden dan alleen historische waarde. Rijksmonumenten vormen namelijk een interessante doelgroep voor het creƫren van een economische (meer)waarde. Daarbij komt dat monumentaalvastgoed veel fiscale voordelen heeft. Wij hebben een optimale investeringsstrategie ontwikkeld die toepasbaar is op Rijksmonumenten. Vraag vooral naar de mogelijkheden!

Restauratie

Restauratie is niet alleen het technisch gezond maken van een gebouw of object. Het behouden van de beleving in een monumentaal pand is minstens zo belangrijk. De oorspronkelijke en beeldbepalende onderdelen bepalen de historische waarde van het object. Het is heel goed mogelijk om binnen deze randvoorwaarde nieuwe elementen toe te passen, om de bruikbaarheid van het object te vergroten. Een restauratie kent dus technische, architectonische en bouwhistorische aspecten. Laat u vooral niet afschrikken wij ontzorgen u graag.

Vergunningen

Om de bestaande (Rijks)monumenten zo goed mogelijk te behouden, zijn er voor alle monumenten bezitters rechten en plichten . Zo heeft u onder andere het recht op subsidie, maar bent u ook verplicht om de juiste vergunningen aan te vragen. Deze vergunningen vragen wij graag voor u aan.

Bouwkundig tekenwerk

Bouwtekeningen zijn bij veel projecten noodzakelijk. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden: